:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 53-64 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش آب گرم و براسینواستروئید بر مقدار آب اکسیژنه و پراکسیداسیون چربی‌های میوه لیموترش در شرایط تنش سرما
سهیلا محمدرضاخانی ، زهرا پاک‌کیش
چکیده:   (423 مشاهده)

سرمازدگی پس از برداشت مرکبات یک مسأله جدی است. با توجه به اینکه آسیب‏های ناشی از سرمازدگی باعث کاهش ارزش بازار‏پسندی و در موردهایی سبب نابودی محصول می‏شوند و روش خاصی برای جلوگیری از آن وجود ندارد، بنابراین این آزمایش برای تعیین اثر آب گرم و براسینواستروئید بر کاهش خسارت سرمازدگی در میوه‏های لیمو‏ترش انجام شد. میوه‌ها با براسینواستروئید (5/0 و 1 میلی­گرم در لیتر) و آب گرم (45، 55 درجه سلسیوس) تیمار و در دمای 1±8 درجه سلسیوس با رطوبت نسبی 85%، به مدت 3 هفته انبار شدند. نتیجه­ها نشان داد، میوه‏های تیمار شده با آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلی­گرم در لیتر، کمترین مقدار پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون چربی­ها را داشتند. بنابراین، کاربرد تیمارهای آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلی­گرم در لیتر، سرما‏زدگی و پوسیدگی را در مقایسه با شاهد کاهش دادند و باعث کاهش خسارت سرما‏زدگی شدند.

واژه‌های کلیدی: : آب گرم، براسینواستروئید، پوسیدگی، سرما‏زدگی
متن کامل [PDF 3455 kb]   (129 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰



XML   English Abstract   Print


دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها