[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 285-296 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ورمی‌کمپوست و هیومیک‌اسید بر ویژگی‌های رشدی و ترکیب اسانس مورد (Myrtus communis L.)
- بهلول عباس زاده، - فاطمه سفیدکن، - معصومه لایق حقیقی، - سمیه فکری
موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور
چکیده:   (267 مشاهده)
یکی از نیازهای مهم در برنامه‌ریزی زراعی، استفاده از سیستم‌‌های مختلف تغذیه غیرشیمیایی است. به ‌منظور بررسی اثر ورمی‌کمپوست و هیومیک ‌اسید بر گیاه مورد (Myrtus communis L.) آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در قالب طرح بلوک‌‌ کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور اجرا شد. تیما‌رها شامل ورمی‌کمپوست در سطح‌های 9، 18، 27، 36 و 45 تن در هکتار، هیومیک ‌اسید در سطح‌های 5، 5/7، 10، 5/12 و 15 لیتر در هکتار و پنج سطح تلفیقی از آن‌ها (V9+H15, V18+H12.5, V27+H10, V27+H7.5) به‌همراه شاهد بود. بین تیمارها از لحاظ عملکرد برگ، سرشاخه، اسانس و درصد اسانس در سطح 1% اختلاف آماری وجود داشت. بیشترین عملکرد برگ (356 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد سرشاخه (773 کیلوگرم در هکتار)، درصد اسانس (86/1 %) و عملکرد اسانس (14 کیلوگرم در هکتار) با مصرف 45 تن در هکتار ورمی‌کمپوست به‌دست آمد. ترکیب‌های عمده اسانس مورد α-pinene (63/5-50/48)، limonene (40/3-63/22)، 1,8- cineole (20/2-7/18)، linalool (96/7-7/26)، myrtenol (1/2-23/19)، trans carveol (1/0-5/2) و α-terpinyl acetate (83/1-7/7) بودند.
واژه‌های کلیدی: اسانس، کود آلی، سرشاخه، کمپوست، هیومیک‌اسید، مورد
متن کامل [PDF 240 kb]   (34 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۷/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbaszadeh B, sefidkon F, Layeghhaghighi M, - -. Effect of Vermicompost and Humic Acid on Growth Chracteristics and Essential Oil Composition of Myrtus communis L.. IJHST. 2019; 20 (3) :285-296
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-270-fa.html

عباس زاده بهلول، سفیدکن فاطمه، لایق حقیقی معصومه، فکری سمیه. اثر ورمی‌کمپوست و هیومیک‌اسید بر ویژگی‌های رشدی و ترکیب اسانس مورد (Myrtus communis L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (3) :285-296

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-270-fa.html



دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4109