[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 99-114 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های کیفی و ارگانولپتیکی پس ازبرداشت میوه توت‌فرنگی با کاربرد ژل آلوئه‌‌ورا، استیک‌اسید و پرتو فرابنفش بی
مهدی حسینی فرهی، محسن رادی، فرود باقری، احسان جمشیدی
1- گروه علوم باغبانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.
چکیده:   (428 مشاهده)
به‌منظور بهبود عمر و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توت‌‌فرنگی رقم سلوا، آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل غوطه‌‌وری میوه‌ها در ژل آلوئه‌‌ورا در دو سطح صفر (شاهد) و 100% به‌مدت 10 دقیقه، استیک‌اسید صفر و 1% و پرتو فرابنفش بی (6/3 کیلوژول بر متر مربع) به‌مدت صفر و 10 دقیقه و ترکیب آن‌‌ها بود. نتیجه‌ها نشان داد که میوه‌‌های تیمار شده با ژل آلوئه‌‌ورا + پرتو فرابنفش بی کمترین مقدار کاهش وزن را در طول انبارداری در مقایسه با دیگر تیمارها داشت. میوه‌های تیمار شده با آلوئه‌‌ورا + استیک‌اسید + پرتو فرابنفش بی بیشترین مقدار سفتی بافت میوه را در پایان آزمایش نشان دادند. کمترین مقدار پوسیدگی در میوه‌‌های تیمار شده با استیک‌اسید و تیمارهای ترکیبی استیک‌اسید + پرتو فرابنفش بی و آلوئه‌ورا + پرتو فرابنفش بی مشاهده شد. تیمار آلوئه‌‌ورا +استیک‌اسید+ پرتو فرابنفش بی توانست مقدار آنتوسیانین، فنول کل و ویتامین C را در پایان دوره نگهداری در سردخانه حفظ نماید. در پایان می‌توان نتیجه‌گیری کرد که کاربرد پس از برداشت ژل آلوئه‌‌ورا به همراه استیک‌اسید و پرتو فرابنفنش بی به‌منظور حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی می‌تواند مفید باشد.

 
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، درصد پوسیدگی، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه
متن کامل [PDF 715 kb]   (221 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinifarahi M, Radi M. Evaluation of Postharvest Quality and Organoleptic Characteristics of Strawberry with application of Aloe vera Gel, Acetic Acid and UV-B Irradiation. IJHST. 2018; 19 (1) :99-114
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-177-fa.html

حسینی فرهی مهدی، رادی محسن، باقری فرود، جمشیدی احسان. بررسی ویژگی‌های کیفی و ارگانولپتیکی پس ازبرداشت میوه توت‌فرنگی با کاربرد ژل آلوئه‌‌ورا، استیک‌اسید و پرتو فرابنفش بی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (1) :99-114

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-177-fa.html



دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3961