[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 419-432 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر نوع محیط کشت و غلظت‌های مختلف اسید هیومیک بر اجزاء عملکرد و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی میوه‌ی توت‌فرنگی رقم آروماس
آزیتا شریفی، ناصر قادری، جلال خورشیدی، تیمور جوادی
دانشگاه کردستان، گروه علوم باغبانی
چکیده:   (498 مشاهده)

     توت‌فرنگی از ‌میوه‌های ریز بازارپسند و سودمند به لحاظ ارزش غذایی است که تولید آن در شرایط گلخانه در حال افزایش است. در این پژوهش تأثیر دو محیط کشت (آمیخته پرلایت: کوکوپیت با نسبت 1:1 یا پوکه صنعتی) و سه غلظت هیومیک‌اسید (صفر، 300 و 600 میلی‌گرم در لیتر) به‌صورت کودآبیاری، بر عملکرد، تعداد میوه در بوته، وزن تک‌میوه و برخی ویژگی‌های زیست‌شیمیایی توت‌فرنگی رقم آروماس ارزیابی شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی اجرا شد. نتیجه‌ها نشان داد که بیشترین تعداد میوه (42/18)، وزن تک‌میوه (39/17 گرم) و عملکرد (9/320 گرم) مربوط به بوته‌هایی بود که در محیط پرلایت: کوکوپیت کشت شده بودند. بیشترین میزان کربوهیدرات محلول برگ (7/36 میلی‌گرم در گرم بافت تر) و پروتئین محلول طوقه (79/0 میلی‌گرم در گرم وزن تر) مربوط به بوته‌هایی بود که در محیط پرلیت: کوکوپیت کشت شده و به‌ترتیب با 600 و 300 میلی‌گرم در لیتر اسید هیومیک تغذیه شده بودند. تأثیر محیط کشت و هیومیک‌اسید بر مقدار عنصرهای برگ بسته به نوع عنصر بسیار متفاوت بود. به‌طور کلی برای دست‌یابی به بیشترین عملکرد در توت‌فرنگی رقم آروماس، محیط کشت پرلایت: کوکوپیت و بیشترین غلظت هیومیک‌اسید استفاده شده (600 میلی‌گرم در لیتر) پیشنهاد می‌گردد.
 

واژه‌های کلیدی: پرلیت، کوکوپیت، پوکه، کربوهیدرات
متن کامل [PDF 323 kb]   (244 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تولیدات گلخانه ای
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۲/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi A, Ghaderi N, Khorshidi J, Javadi T. Impact of Culture Media Type and Different Concentrations of Humic Acid on Yield Components and Some of Biochemical Characteristics of Strawberry (cv. Aromas). IJHST. 2018; 19 (4) :419-432
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-268-fa.html

شریفی آزیتا، قادری ناصر، خورشیدی جلال، جوادی تیمور. تاثیر نوع محیط کشت و غلظت‌های مختلف اسید هیومیک بر اجزاء عملکرد و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی میوه‌ی توت‌فرنگی رقم آروماس . مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :419-432

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-268-fa.html



دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3977