[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 53-62 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی میزان تحمل‌ برخی رقم‌های تجاری انگور (Vitis vinifera L.) به تنش شوری
محمد علی اعظمی، سید مرتضی زاهدی، نرجس فهدی حویزه
دانشگاه مراغه
چکیده:   (325 مشاهده)
انگور از محصولات باغی مهم و اقتصادی ایران است. از دشواری‌های کشت این محصول حساسیت نسبی آن به تنش شوری می‌باشد. از این‌رو ارزیابی میزان تحمل رقم‌های انگور و دامنه حساسیت این رقم‌ها بسیار اهمیت دارد. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر تیمار شوری کلرید سدیم با غلظت‌های صفر (شاهد)، 25، 50 و 100 میلی‌مولار بر فعالیت‌های آنزیمی، شاخص سبزینگی و تغییرهای ریخت‌شناسی در چهار رقم تجاری انگور به نام‌های صاحبی، فخری، سلطانی و خلیلی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتیجه‌ها نشان داد در شرایط تنش شوری و اکسیداتیو، رقم فخری و خلیلی با تولید آنزیم‌ پاداکسایشی به میزان بیشتر و انباشت کمتر پراکسید هیدروژن به‌ویژه در رقم فخری قادر هستند در شرایط تنش شوری متحمل‌تر عمل کنند. به‌طور کلی، با بالا رفتن سطح شوری، از ویژگی‌های ریخت‌شناسی و شاخص سبزینگی کاسته و بر میزان فعالیت آنزیم‌های پاداکسایشی و گونه ‌فعال پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدهاید افزوده شد که این تغییرات بین رقم‌های مختلف متفاوت بود.

 
واژه‌های کلیدی: تنش غیر زنده، کلرید سدیم، تحمل، تنش اکسیداتیو، انگور
متن کامل [PDF 536 kb]   (157 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: ۱۳۹۷/۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aazami M A, Zahedi S M, Fahadi Hoveizeh N. Evaluation of Tolerance Rate of Some Commercial Grape (Vitis vinifera L.) Cultivars to Salinity Stress. IJHST. 2018; 19 (1) :53-62
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-234-fa.html

اعظمی محمد علی، زاهدی سید مرتضی، فهدی حویزه نرجس. ارزیابی میزان تحمل‌ برخی رقم‌های تجاری انگور (Vitis vinifera L.) به تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (1) :53-62

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-234-fa.html



دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3877