[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 171-180 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر زمان آخرین آبیاری و برداشت بر کیفیت میوه و تحمل به سرمازدگی انگور بیدانه سفید
حسن حسین آبادی، موسی رسولی، علی عبادی، محمدعلی نجاتیان، احمد ارشادی
دانشگاه ملایر
چکیده:   (401 مشاهده)
در سیستم تربیت خزنده انگور، زمان قطع آخرین مرحله آبیاری تاکستان و به‌دنبال آن زمان شروع برداشت محصول تابع روش مصرف محصول، قیمت خرید آن و شرایط اقلیمی و مواجه نشدن مراحل تولید محصول کشمش در فضاهای باز با بارندگی‌های اوایل پاییز می‌باشد. این پژوهش در سال‌های 1394 تا 1396 با هدف بررسی اثر تغییر زمان قطع آخرین مرحله آبیاری و برداشت محصول 10 روز بعد از آن بر میزان تحمل جوانه‌های انگور رقم بیدانه سفید نسبت به سرما و کیفیت میوه انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل تیمار اول: قطع آبیاری در 5 شهریور و برداشت محصول 15 شهریور، تیمار دوم: قطع آبیاری در 15 شهریور و برداشت محصول در 25 شهریور (شاهد) و تیمار سوم: قطع آبیاری در 25 شهریور و برداشت محصول در 4 مهر بود. بعد از رخ دادن سرمای زودرس پاییزه سال 1395 و ارزیابی درصد جوانه‌های سبز شده در بهار سال بعد، مقدار آن در تیمارهای دوم و سوم به‌ترتیب برابر 46/19 و 31/19% بود و با اختلاف معنی‌دار نسبت به تیمار اول (با مقدار 8/%15) بیشتر بود ولی بین تیمار دوم و سوم اختلاف معنی‌دار مشاهده نشد. بعد از اعمال سرمادهی مصنوعی که طی دو نوبت و در پانزدهم و بیستم اسفند 1394 انجام شد، تیمار سوم با اختلاف معنی‌دار کمترین LT50 را بر اساس نشت یونی با دمای 86/7- درجه سلسیوس داشت و متحمل‌ترین تیمار نسبت به سرمادهی مصنوعی بود. با اندازه‌گیری کیفیت میوه طی سال‌های آزمایش، درصد ماده‌های جامد محلول و pH میوه‌های حاصل از تیمار سوم به‌ترتیب برابر 57/27 و 25/3 بود که نسبت به تیمارهای اول و دوم با اختلاف معنی‌داری بیشتر بود.  یافته‌های این پژوهش مشخص نمود که بر خلاف تصور رایج، قطع آبیاری و برداشت با تاخیر نسبت به شاهد تفاوتی در تحمل به سرمای مصنوعی و سرمازدگی طبیعی تاکها نداشت.
واژه‌های کلیدی: سرمازدگی طبیعی، سرمای مصنوعی، سیستم خزنده، درصد جوانه سبز شده، نشت یونی
متن کامل [PDF 194 kb]   (97 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: ۱۳۹۷/۱۰/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۸/۹/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseinabadi H, Rasouli M, Ebadi A, Nejatian M A, Ershadi A. Effect of Last Irrigation and Harvest Time on Fruit Quality and Freezing Tolerance of Vitis vinifera L. cv. Bidane Sefid. IJHST. 2019; 20 (2) :171-180
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-326-fa.html

حسین آبادی حسن، رسولی موسی، عبادی علی، نجاتیان محمدعلی، ارشادی احمد. اثر زمان آخرین آبیاری و برداشت بر کیفیت میوه و تحمل به سرمازدگی انگور بیدانه سفید. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (2) :171-180

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-326-fa.html



دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4107