[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 445-458 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سالسیلیک‌اسید بر برخی ویژگی‌های میوه لیموآب (Citrus aurantifolia L.) در انبار
مژده یوسفی، فاطمه ناظوری، سید حسین میردهقان، محمد حسین شمشیری
گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
چکیده:   (439 مشاهده)
لیموآب دارای ارزش غذایی و اقتصادی بالایی می‌باشد ولی به‌دلیل انبارمانی کوتاه، مصرف تازه‌خوری آن در مقایسه با روش‌های فرآوری کمتر است. این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف سالسیلیک‌اسید (صفر، 1، 2 و 3 میلی‌مولار) بر ویژگی‌های کمی و کیفی لیموآب در مدت انبارمانی (صفر، 20، 40 و 60 روز) صورت گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کامل تصادفی با 4 تکرار (10میوه در هر تکرار) انجام شد. بعد از غوطه‌وری میوه‌ها به‌مدت 5 دقیقه در محلول سالسیلیک‌اسید و بسته‌بندی در ظرف‌های یک‌بار مصرف پلاستیکی در سردخانه با دمای °C 1±4 و رطوبت نسبی 5±85% نگهداری شدند. نتیجه‌ها نشان از کاهش ترشی، عطر و افزایش تلخی میوه در مدت انبارمانی داشت. میوه‌های تیمارشده با سالسیلیک‌اسید 3 و 2 میلی‌مولار بیشترین (%60) مقدار ترشی را در روز 60 انبار نسبت به شاهد داشتند. سالسیلیک‌اسید 1 میلی‌مولار توانست کمترین میزان تلخی میوه (%20)، قهوه‌ای شدن فلاودو و مالون‌دی‌آلدهید را نسبت به شاهد در 60 روز انبارمانی داشته باشد. سالسیلیک‌اسید 3 میلی‌مولار کمترین میزان پوسیدگی و سرمازدگی و بیشترین میزان ترشی میوه و ترکیب‌های فنولی (%66) را داشت. تیمار سالسیلیک‌اسید باعث حفظ ترشی میوه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، کنترل پوسیدگی، سرمازدگی، قهوه‌ای شدن فلاودو و مالون‌دی‌آلدهید شد. در کل، کاربرد سالسیلیک‌اسید 2 و 1 میلی‌مولار باعث حفظ برخی از ویژگی‌های کمی و کیفی میوه لیموآب در مدت 60 روز نگه‌داری در دمای 1±4 شد.
 
واژه‌های کلیدی: پوسیدگی، انبارمانی، سرمازدگی، قهوه‌ای شدن فلاودو
متن کامل [PDF 323 kb]   (100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi M, nazoori F, mirdehghan H, shamshiri M H. Effect of Salicylic Acid on Some Characteristics of Lime Fruits (Citrus aurantifolia L.) in Storage . IJHST. 2018; 19 (4) :445-458
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-223-fa.html

یوسفی مژده، ناظوری فاطمه، میردهقان سید حسین، شمشیری محمد حسین. اثر سالسیلیک‌اسید بر برخی ویژگی‌های میوه لیموآب (Citrus aurantifolia L.) در انبار. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :445-458

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-223-fa.html



دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3991