[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 377-388 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک ‌اسید، متیل‌جاسمونات و متیل‌سالیسیلات بر سرمازدگی، ویژگی‌های پوست و کیفیت آب میوه پرتقال خونی رقم مورو در دوره انبارمانی سرد
فریبرز حبیبی، اصغر رمضانیان، مجید راحمی، سعید عشقی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (993 مشاهده)
در این پژوهش، اثر تیمارهای پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک‌ اسید (GABA)، متیل‌جاسمونات (MeJA) و متیل‏سالیسیلات (MeSA) بر سرمازدگی، ویژگی‌های پوست و کیفیت آب‌میوه پرتقال خونی رقم مورو در دمای 3 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90% به‌‌مدت 150 روز بررسی شد. تیمار GABA در غلظت 20 و 40 میلی‌مولار با استفاده از خلاء با فشار 30 کیلو پاسکال به‌مدت 8 دقیقه و بخار MeJA و MeSA در غلظت 50 و 100 میکرومولار به‌طور جداگانه به‌‌مدت 18 ساعت انجام شد. نمونه‌برداری در روزهای 1، 30، 60، 90، 120 و 150 انبارمانی انجام گرفت. تیمارها باعث کاهش سرمازدگی و نشت یونی میوه‌ها شد و میوه‏های شاهد در پایان دوره انبارمانی بیشترین شاخص سرمازدگی و نشت یونی را داشتند. کمترین میزان رطوبت پوست و آب‌میوه و بیشترین میزان ماده‌های جامد محلول کل (TSS) و pH در تیمار شاهد به‌دست آمد. میوه‏های تیمار شده با MeSA کمترین میزان a* و بیشترین زاویه فام (Hue°) را داشتند. کمترین میزان روشنایی (L*)، b*، زاویه فام و کروما در تیمار شاهد به‌دست آمد. در کل غلظت 100 میکرومولار MeSA موثرترین تیمار برای کاهش سرمازدگی و حفظ ویژگی‌های پوست و آب میوه پرتقال خونی رقم مورو در دوره انبارمانی بود.
واژه‌های کلیدی: رطوبت پوست، زاویه فام، کروما، ماده‌های جامد محلول کل، نشت یونی
متن کامل [PDF 323 kb]   (215 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1398/4/15 | پذیرش: 1398/5/15 | انتشار: 1399/2/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eskandari M. Effect of Postharvest Application of γ-Aminobutyric Acid, Methyl Jasmonate and Methyl Salicylate on Chilling Injury, Peel Attributes and Fruit Juice Quality of ‘Moro’ Blood Orange During Cold Storage. IJHST. 2019; 20 (4) :377-388
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-378-fa.html

حبیبی فریبرز، رمضانیان اصغر، راحمی مجید، عشقی سعید. اثر کاربرد پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک ‌اسید، متیل‌جاسمونات و متیل‌سالیسیلات بر سرمازدگی، ویژگی‌های پوست و کیفیت آب میوه پرتقال خونی رقم مورو در دوره انبارمانی سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :377-388

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-378-fa.html



دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4227