[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 139-148 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سیلیسیم بر بهبود ویژگی‌‌های رشدی، عملکرد و کیفیت میوه گوجه‌فرنگی در شرایط کم آبیاری
زینب برزگر هفشجانی، محمود قاسم نژاد، جمالعلی الفتی، احمد خلیقی، محمدرضا خالدیان
دانشگاه گیلان
چکیده:   (311 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر کم‌‌آبیاری و سیلیسیم بر ویژگی‌‌های رشدی، عملکرد و کیفیت میوه گوجه‌‌فرنگی رقم بی‌‌اچ‌‌ان (Lycopersicon esculentum L. cv. BHN) بررسی شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌‌طور کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. گیاهان گوجه‌فرنگی در گلدان حاوی محیط کشت‌‌ کوکوپیت و پرلیت (نسبت 80 به 20 درصد حجمی) کشت شدند. گیاهان با سطح‌های مختلف (60، 80 و 100 درصد نیاز آبی) و سیلیسیم (صفر، 100 و 200 میلی‌گرم در لیتر سیلیسیلیک اسید) تیمار شدند. نتیجه‌ها نشان داد که با افزایش میزان آبیاری رشد رویشی و هم‌چنین کیفیت میوه افزایش یافت. بیش‌‌ترین ارتفاع بوته و شمار میوه در سطح آبیاری 100 درصد نیاز آبی مشاهده شد. کاربرد 200 میلی‌‌گرم در لیتر سیلیسیم، شمار و عملکرد میوه‌‌ها را به ‌‌طور معنی‌‌داری در شرایط 60 درصد نیاز آبی افزایش داد. کم‌‌آبیاری باعث افزایش معنی‌‌دار آنزیم‌‌های پراکسیداز و کاتالاز شد. کاربرد 100 میلی‌‌گرم در لیتر سیلیسیم، میزان ماده‌های جامد محلول را در تیمار 80 درصد نیاز آبی افزایش داد. در مجموع، محلول‌‌پاشی با سیلیسیم با غلظت 200 میلی‌‌گرم در لیتر اثرهای منفی تنش خشکی را در گوجه‌فرنگی کاهش داده و باعث بهبود رشد، عملکرد و کیفیت میوه شد.
واژه‌های کلیدی: پراکسیداز، تنش آبی، رشد رویشی و زایشی، سیلیسیلک اسید، کاتالاز
متن کامل [PDF 291 kb]   (78 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1398/7/16 | پذیرش: 1399/1/16 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

barzegar hafshjani Z, Ghasemnezhad M G, Olfati J A, Khalighi A, khaledian M. Effect of Silicon on Improving Vegetative Characteristics, and Fruit Yield and Quality of Tomato under Deficit Irrigation Conditions. IJHST. 2020; 21 (2) :139-148
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-399-fa.html

برزگر هفشجانی زینب، قاسم نژاد محمود، الفتی جمالعلی، خلیقی احمد، خالدیان محمدرضا. تاثیر سیلیسیم بر بهبود ویژگی‌‌های رشدی، عملکرد و کیفیت میوه گوجه‌فرنگی در شرایط کم آبیاری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (2) :139-148

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-399-fa.html



دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4241