[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 251-262 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطح‌های مختلف نیتروژن، ورمی‌کمپوست و نیتراژین بر ویژگی‌های ریخت‌شناسی، شاخص سبزینگی و عملکرد توت‌فرنگی در شرایط گلخانه‌ای
سیده فرزانه قائم مقامی، مهدی زارعی، جعفر یثربی، سعید عشقی
دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده:   (306 مشاهده)
استفاده از کودهای آلی و زیستی برای دست‌یابی به کشاورزی پایدار، کاهش کاربرد کودهای شیمیایی و تولید محصول سالم مورد توجه است. آزمایشی گلخانه‌‌ای برای بررسی تاثیر ورمی‌‌کمپوست و نیتراژین و کود شیمیایی نیتروژن بر برخی شاخص‌های رشد توت‌فرنگی رقم آروماس به‌‌‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورها شامل نیتروژن (صفر، 50، 75 و 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن، به‌ترتیب معادل صفر، 75، 5/112 و 150 میلی‌گرم نیتروژن در هر گلدان)، ورمی‌‌کمپوست (صفر، 5/0 و 1 درصد وزنی) و کود زیستی نیتراژین (تلقیح و عدم تلقیح) بود. نیتراژین عملکرد کل میوه را 5/8% افزایش داد. بیشترین عملکرد کل میوه (8/71 گرم در گلدان) با کاربرد تیمار 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن، 5/0% ورمی‌‌کمپوست و تلقیح با نیتراژین و کمترین آن (3/13 گرم در گلدان) از تیمار شاهد بود. بیشترین وزن خشک اندام هوایی (06/6 گرم در گلدان) با کاربرد تیمار 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن، 1% ورمی‌‌کمپوست و تلقیح با نیتراژین به‌دست‌آمد. رشد و عملکرد توت‌فرنگی، با کاربرد 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به‌همراه نیتراژین و ورمی‌‌کمپوست، در مقایسه با کاربرد 100 کیلوگرم نیتروژن به‌‌تنهایی، مشابه بود. کاربرد کودهای زیستی می‌تواند ضمن افزایش عملکرد گیاه، باعث کاهش مصرف استفاده از کودهای شیمیایی به میزان 25% شود.
واژه‌های کلیدی: توت‌فرنگی، نیتروژن، کود زیستی، نیتراژین، ورمی‌‌کمپوست
متن کامل [PDF 246 kb]   (124 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۷/۶/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۹/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaemmaghami S F, Zarei M, Yasrebi J, Eshghi S. Effect of Different Levels of Nitrogen, Vermicompost, and Nitragin on Morphological Characteristics, Greenness Index, and Yield of Strawberry under Greenhouse Conditions. IJHST. 2019; 20 (3) :251-262
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-292-fa.html

قائم مقامی سیده فرزانه، زارعی مهدی، یثربی جعفر، عشقی سعید. اثر سطح‌های مختلف نیتروژن، ورمی‌کمپوست و نیتراژین بر ویژگی‌های ریخت‌شناسی، شاخص سبزینگی و عملکرد توت‌فرنگی در شرایط گلخانه‌ای. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (3) :251-262

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-292-fa.html



دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071