[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 1-14 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود ویژگی‌های کیفی پرتقال رقم واشنگتن ناول با محلول‌پاشی‌ کلرید کلسیم، کلرید پتاسیم و سالیسیلیک اسید
راحیل دادگر، اصغر رمضانیان ، فریبرز حبیبی
چکیده:   (716 مشاهده)
با توجه به دشواری‌های تغذیه‌ای باغ‌های مرکبات کشور، بررسی اثر عنصرهای غذایی و تنظیم‌کننده‌های رشد که توانمندی بهبود کمی و کیفی میوه را دارند، لازم است. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی کلریدکلسیم، کلرید پتاسیم و سالیسیلیک اسید  بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه پرتقال رقم واشنگتن ناول انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در دو سال در یک باغ تجاری در جنت‌شهر شهرستان داراب انجام شد. تیمارها شامل شاهد، کلرید کلسیم با دو غلظت (5/1 و 3%)، کلرید پتاسیم با دو غلظت (5/1 و 3%)، سالیسیلیک اسید  با سه غلظت (015/0، 03/0 و 045/0%) و تیمارهای تلفیقی کلرید کلسیم، کلرید پتاسیم و سالیسیلیک اسید   بود. محلول‌پاشی دو بار در هر سال، مرحله اول در پایان اولین‌ دوره رشد میوه که قطر میوه حدود 20 میلی‌متر بود و مرحله دوم نزدیک به زمان برداشت که حدود نیمه سوم شهریور ماه بود، انجام شد. نتیجه‌ها نشان داد که محلول‌پاشی‌های کلرید کلسیم، کلرید پتاسیم، سالیسیلیک اسید  و تلفیق این تیمارها با یکدیگر اثرهای متفاوتی بر ویژگی‌های کیفی میوه در زمان برداشت داشتند. محلول‌پاشی پتاسیم اثر معنی‌داری بر افزایش پتاسیم پوست میوه نداشت اما کلسیم پوست با محلول‌پاشی کلرید کلسیم افزایش یافت. محلول‌پاشی سالیسیلیک اسید  تا غلظت 03/0% به‌طور معنی‌داری باعث افزایش مقدار کلسیم و پتاسیم پوست شد. تیمارهای کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید   بیشترین اثر مثبت را بر ویژگی‌های کیفی میوه داشتند. اثر تیمارها بر زاویه فام، مقدار عصاره میوه، ماده‌های جامد محلول و فعالیت آنتی‌اکسیدانی معنی‌دار نبود. کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید  توانستند بر ویژگی‌های کیفی آب میوه اثر مثبت بگذارند. تیمارهای کلرید کلسیم 5/1% و سالیسیلیک اسید  03/0% بیشترین اثر مثبت را بر ویژگی‌های کیفی (فعالیت آنتی‌اکسیدانی و فنول کل) داشتند. تیمارهای تلفیقی نیز اثرهای مثبتی داشتند اما در مجموع اثر تیمارهای کلسیم و سالیسیلیک اسید  به تنهایی مؤثرتر بود.
واژه‌های کلیدی: سفتی میوه، رنگ، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنول کل، کاروتنوئید
متن کامل [PDF 468 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Improving Qualitative Characteristics of ‘Washington Navel’ Orange by Calcium Chloride, Potassium Chloride and Salicylic Acid Spray. 3. 2017; 18 (1) :1-14
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-219-fa.html

دادگر راحیل، رمضانیان اصغر، حبیبی فریبرز. بهبود ویژگی‌های کیفی پرتقال رقم واشنگتن ناول با محلول‌پاشی‌ کلرید کلسیم، کلرید پتاسیم و سالیسیلیک اسید . 1. 1396; 18 (1) :1-14

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-219-fa.html



دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3768