[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 365-376 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرهای فیزیکوشیمیایی و ترکیب‌های زیست‌فعال میوه پرتقال خونی رقم سانگین در دوره رسیدن
فریبرز حبیبی، اصغر رمضانیان
دانشگاه شیراز
چکیده:   (193 مشاهده)
 رنگ قرمز ناشی از آنتوسیانین باعث بهبود ویژگی‏های کیفی میوه‏های پرتقال خونی می‏شود. شناخت تغییرهای فیزیکوشیمیایی و ترکیب‌های زیست‌فعال میوه پرتقال خونی مانند آنتوسیانین در دوره رسیدن می‌تواند امکان تعیین بهترین زمان برداشت با بیشترین کیفیت میوه را فراهم آورد. به‌منظور بررسی تغییرهای فیزیکوشیمیایی و ترکیب‌های زیست‌فعال میوه پرتقال خونی رقم سانگین در دوره رسیدن میوه، آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در سه زمان برداشت (255، 285 و 315 روز بعد از مرحله تمام گل) با چهار تکرار انجام شد. نتیجه‌ها نشان داد مقدار سفتی میوه در زمان سوم نمونه‌برداری کاهش یافت که تفاوت معنی‌داری با مرحله دوم نمونه‌برداری (285 روز بعد از تمام گل) نداشت. مقدار آنتوسیانین کل در دوره آزمایش ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت که نشان دهنده شروع تجزیه شدن آنتوسیانین در میوه‌های روی درخت بود، به‌طوری‌که در 315 روز بعد از مرحله تمام گل، مقدار آنتوسیانین کل نسبت به زمان دوم نمونه‌برداری 37% کاهش یافت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی، مقدار فنول کل و آسکوربیک‌اسید میوه در سه مرحله نمونه‌برداری به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. به‌طور کلی، با افزایش زمان ماندگاری میوه‏ها روی درخت ممکن است آنتوسیانین تجزیه شده و کیفیت میوه‏ها کاهش یابد. بنابراین برای برداشت میوه‏های پرتقال خونی رقم سانگین با بیشترین کیفیت لازم است افزون بر در نظر گرفتن شاخص طعم به دیگر ویژگی‏های فیزیکوشیمیایی و ترکیب‌های زیست فعال به‏ویژه آنتوسیانین توجه کرد.
 
واژه‌های کلیدی: آسکوربیک‌اسید، آنتوسیانین، سفتی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنول کل
متن کامل [PDF 294 kb]   (102 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۷/۶/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi F, Ramezanian A. Changes in Physicochemical and Bioactive Compounds of Blood Orange Fruit ‘Sanguine’ during Ripening. 3. 2018; 18 (4) :365-376
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-200-fa.html

حبیبی فریبرز، رمضانیان اصغر. تغییرهای فیزیکوشیمیایی و ترکیب‌های زیست‌فعال میوه پرتقال خونی رقم سانگین در دوره رسیدن. 1. 1396; 18 (4) :365-376

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-200-fa.html



دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3792