[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 453-462 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود ویژگی‌‌های کمی و کیفی میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) با محلول‌‌پاشی کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید
فاطمه شنبه پور بندری، سمیه رستگار، مصطفی قاسمی
گروه باغبانی، دانشگاه هرمزگان
چکیده:   (1288 مشاهده)
کنار هندی یکی از میوه‌‌های گرمسیری است که کشت و پرورش آن در استان‌های جنوبی ایران در حال گسترش میباشد. در این پژوهش، اثر محلول‌‌پاشی غلظت‌‌های مختلف  کلرید کلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در زمان برداشت مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌های کنار در دو مرحله قبل از برداشت با غلظت‌‌های 5/0 و 5/1% کلرید کلسیم، 1و2میلی‌مولار پوترسین و 1 و2 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید و هم‌چنین آب مقطر (شاهد) محلول‌پاشی شدند. در زمان بلوغ تجاری میوه‌‌ها برداشت و بی‌درنگ به آزمایشگاه منتقل شدند. مقدار سفتی بافت، طول میوه، قطر میوه، درصد آب میوه، نسبت گوشت به هسته، ماده‌های جامد محلول، اسیدیته قابل تیتر، pH، ویتامین C، کلروفیل a، b و کاروتنوئید، شاخص‌های رنگ (L*، a* وb*)، شاخص کروما، زاویه فام و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شدند. نتیجه‌ها نشان داد که کاربرد محلول‌پاشی کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید به طور مطلوبی بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه کنارهندی رقم سیبی تاثیرگذار بود. میوه‌های تیمار شده نسبت به شاهد درصد ماده‌های جامد محلول، کاروتنوئید وa* کمتری داشتند ولی مقدار سفتی بافت، طول و قطر میوه، درصد آب میوه، نسبت گوشت به هسته، ویتامین C، فعالیت آنتیاکسیدانی، کلروفیل a وb، شاخص کروما و زاویه فام آن‌ها بیشتر بود. اسیدیته، pH، L* وb* میوه‌های تیمار شده با شاهد تفاوت معنی‌داری نداشتند. به‌طورکلی، تیمار کلریدکلسیم در غلظت 5/1%، پوترسین در غلظت 1میلی‌مولار و سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلی‌‌مولار بهترین تیمارها از نظر افزایش ویژگی‌های کمی و کیفی میوه‌ها بودند.
واژه‌های کلیدی: پوترسین، سالیسیلیک اسید، کنار، کلرید کلسیم، کیفیت میوه
متن کامل [PDF 227 kb]   (569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Improving Qualitative and Quantitative Characteristics of Indian jujube Fruit (Ziziphus mauritiana cv. Sibi) by Spraying Calcium Chloride, Putrescine and Salicylic Acid. IJHST. 2017; 17 (4) :453-462
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-196-fa.html

شنبه پور بندری فاطمه، رستگار سمیه، قاسمی مصطفی. بهبود ویژگی‌‌های کمی و کیفی میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) با محلول‌‌پاشی کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (4) :453-462

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-196-fa.html



دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3937