[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 31-40 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تغذیه بر عملکرد و آفتاب‌‌سوختگی سیب (Malus × domestica Borkh.) رقم رد ‌‌دلیشز
فاطمه ساروقی نیا، علی خدیوی ، احمدرضا عباسی فر، علیرضا خالقی
دانشگاه اراک
چکیده:   (52 مشاهده)
مدیریت نامناسب تغذیه و تنش‌‌های محیطی موجب کاهش عملکرد و افزایش برخی نابسامانی‌ها، به‌ویژه آفتاب‌‌سوختگی در میوه سیب می‌‌گردند. پژوهش حاضر با هدف بهبود عملکرد کمی و کیفی، تعیین بهترین غلظت عنصرهای کم‌مصرف و کاهش یا حذف نابسامانی آفتاب‌‌سوختگی با استفاده از کلسیم و بُر، در سیب ’رد دلیشز‘ انجام شد. در آزمایش اول، تأثیر تیمارهای مختلف کود مایع عنصرهای کم‌مصرف (آهن، روی و منگنز) بر عملکرد کمی و کیفی رقم مورد نظر، مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه‌ها نشان داد بین تیمارها از نظر ویژگی‌های وزن میوه، طول میوه، عرض میوه، ماده‌‌های جامد محلول و مقدار آب میوه تفاوت معنی‌‌داری مشاهده شد. با توجه به نتیجه‌های به‌دست آمده، کاربرد تیمار سه کیلوگرم کود در هزار لیتر آب، برای محلول‌‌پاشی در اواخر اردیبهشت‌‌ برای باغ‌های سیب ’رد دلیشز‘ پیشنهاد می‌‌شود. در آزمایش دوم، تأثیر تیمارهای مختلف کلسیم و بُر در دو مرحله زمانی بر میزان آفتاب‌‌سوختگی و ویژگی‌های کمی و کیفی سیب ’رد دلیشز‘ مورد پژوهش قرار گرفت. نتیجه‌ها نشان داد که محلول‌‌پاشی ترکیب کلسیم 1% و بُر دو کیلوگرم در هزار لیتر آب، در اواخر اردیبهشت تأثیر بهتری بر کاهش آفتاب‌‌سوختگی و افزایش کیفیت میوه سیب رقم ’رد دلیشر‘ دارد و به باغدار پیشنهاد می‌‌شود.
واژه‌های کلیدی: کیفیت میوه، محلول‌‌پاشی برگی، نابسامانی، عنصرهای کم‌مصرف، کلسیم، بُر
متن کامل [PDF 195 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarooghinia F, Khadivi A, Abbasifar A, Khaleghi A. Effect of Nutrition on Yield and Sunburn in Apple (Malus × domestica Borkh.) cv. Red Delicious. 3. 2018; 19 (1) :31-40
URL: http://journal.irshs.ir/article-1-118-fa.html

ساروقی نیا فاطمه، خدیوی علی، عباسی فر احمدرضا، خالقی علیرضا. تأثیر تغذیه بر عملکرد و آفتاب‌‌سوختگی سیب (Malus × domestica Borkh.) رقم رد ‌‌دلیشز. 1. 1397; 19 (1) :31-40

URL: http://journal.irshs.ir/article-1-118-fa.html



دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781